Άχθος Αρούρης – Παλασίδειος Ακαδημία 5-0

Η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άχθου Αρούρη με αντίπαλο την Παλασίδειο Ακαδημία, συνδυάστηκε και με την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα, με την ομάδα(ρα) μας να κερδίζει με το ευρύ 5-0, ξεπερνώντας το αναγκαίο rotation.

Όταν όμως βλέπεις όραμα, όπως εμείς την προηγούμενη εβδομάδα, με προπονήσεις επιπέδου που θα ζήλευαν και πρωτοκλασάτες ομάδες της Νότιας και Βόρειας Μακεδονίας (αλλά και Κορέας), τότε δεν φοβάσαι τίποτα.

Οι αυτοματισμοί που δουλεύτηκαν με (υπέρ) τη δέουσα σοβαρότητα και συγκέντρωση όλων απέδωσαν αποτέλεσμα. Τα τριγωνάκια στις πλευρές, τα overlap των ακούραστων μπακ, η απόλυτη προσήλωση στο πλάνο που επέδειξε η αμυντική γραμμή -άλλοτε πρεσάροντας ψηλά άλλοτε κρατώντας το απαραίτητο βάθος-, οι άψογες μεταβιβάσεις σε κόρνερ, φάουλ, πλάγια και οι παραγγελίες αλκοολούχων αγαθών από το κυλικείο… Ακόμα και οι ροδακινιές ρε γαμώτο είχαν ανθίσει όντας ασορτί με τη ροζ φανέλα του Αρούρη!

Είναι πραγματικά δύσκολο μέσω του γραπτού λόγου να μεταδόσεις τη μοναδικότητα, την καθολικότητα της εικόνας.

Οι στιγμές όμως, μπορούν να δώσουν εικόνα του συνόλου, αρκεί να μπορούν να αναλυθούν και κατανοηθούν ως πρέπει.  Και τις στιγμές θα καταγράψουμε.

Πέρα και πάνω από όλα, ήταν η απίστευτη, μαγική, αδιανόητα φανταστική ενέργεια του γεννημένου σκόρερ, αυτού που δικαιωματικά έπρεπε να φοράει το 23 μετά την απόσυρση του Τζόρνταν, τον άνθρωπο που φοβούνται όσοι δίχτυα ράβουν, αυτόν που σε κάθε προπόνηση έχει πιο πολλά γκολ από τα σουτ του, αυτόν που οι μπάλες, πριν καν σουτάρει, γνωρίζουν τη μοίρα τους και παίρνουν αυτόνομα το δρόμο για τα δίχτυα χωρίς να δέχονται κλωτσιές, τον Γιάννη “the killer” Ντούζο. Το άψογο κοντρόλ, η μαγική αλλαγή ποδιού, το τσίμπημα κάτω από τα πόδια του -ανθρωπίνως αδύνατο- να αντιδράσει τερματοφύλακα, μα ΚΥΡΙΩΣ, ο μπυρο-πανηγυρισμός του με τους φανατικούς Αρουραίους της Χαοτικής Θύρας -0- είναι μια στιγμή που όχι απλά θα καταγραφεί στην ιστορία, αλλά θα κοσμεί για πάντα το πάνθεον της ΕΠΣ Ημαθίας ως μια απόδειξη ότι η μαγεία κρύβεται στα πιο ανύποπτα μονοπάτια.

Έπειτα (μα όχι αναγκαία ύστερα χρονικά) ήταν η 2η οβίδα από τις Πρέσπες που εκτοξεύτηκε αυτό το Σ/Κ και είχε ως υπαίτιο (φυσικά) τον Τσέο που από νωρίς νωρίς μας έδωσε να καταλάβουμε τι έκανε το Σάββατο το βράδυ, σκοράροντας από τα 30 σχεδόν μέτρα! Αργότερα βέβαια ήθελε να του δώσουμε ως έπαθλο μια τσόπερ που βρισκόταν στο περιβάλλοντα χώρο αλλά θα είχαμε μανούρες και τον ξεγελάσαμε με μπύρες και σάντουιτς.

Αλλά πως μπορούμε να μείνουμε μόνο σε αυτά;
Πως μπορεί το απερίγραπτο να περιγραφεί, ώστε όσοι δεν ήταν εκεί να το κατανοήσουν;

Η κούρσα του Καράπου

που απέδειξε γιατί πρέπει να κάνει τεστ DNA ώστε να ανακαλύψουμε τη σχέση του με τα παγκοσμίου φήμης Βραζιλιάνικα χαφ-εξτρέμ. Που σε μία από τις γνωστές επελάσεις του από τα δεξιά, διέσχισε όλη την πλευρά με χαρακτηριστική άνεση, έπαιξε το 1-2 λίγο έξω από την περιοχή, υποδέχτηκε την μπάλα με άψογο κοντρόλ τελειώνοντας τη φάση με περίσσια απλότητα.

Το γκολ του Μέρκου

Επιστέγασμα μιας άψογα δουλεμένης ομαδικής προσπάθειας, με εναλλαγές της μπάλας με ιώβεια υπομονή και σπάσιμο της ξαφνικά στον άξονα, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή όπου ο Μέρκος με ένα εξαιρετικό πλασέ χαμηλά στη γωνία έκλεισε ιδανικά τη φάση;

Το κερασάκι στη τούρτα που έβαλε ο Ντάμ

Που υποδέχτηκε με λατινοαμερικάνικο κοντρόλ τη μπάλα έξω και πλάγια από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του καθώς συνέκλινε στον άξονα και με έξυπνο πλασέ ξεγέλασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Τον Φιφη

Που στην επανεμφάνιση του στα σεντερ μπάκ, στο πλευρό του -πάντα πιο cool και από τον Fido Dido- Λάϊο, καθάρισε κάθε μπαλιά στον αέρα, πιάνοντας ακόμα και τα περιστέρια που ξέφυγαν από έναν γειτονικό περιστερώνα;

Τον λαό

Αυτόν τον τρελό και αλλοπαρμένο, που ξανάδωσε βροντερό παρών και η ομάδα τον αποζημίωσε με το παραπάνω: Κέρασε μπυράκι στους αντιπάλους σε ημίχρονο και λήξη, εκπαίδευσε νέα ποντικάκια στα του Αρούρη, έκανε και τη καζούρα του στο Μίλτο που έκατσε τέρμα (καθώς ο Κέρβερος μας απουσίαζε εξωτερικό και δη στη Νότια Ελλάδα), ενώ κατέληξε με γύρα στις ανθισμένες ροδακινιές σε μια έξαρση σουρεάλ αγροτορομαντισμού.

Οι στιγμές λοιπόν… αυτές… που χρωματίζουν τη ζωή με συναισθήματα, αναμνήσεις, εμπειρίες και αλκοόλ υπό τη σκιά των οπωροκηπευτικών του Ημαθιώτικου κάμπου..

Επόμενο ραντεβού με την παράνοια μας, παραμονές της ημέρας που κάποιοι μετά από τόσες χιλιετίες επιστημονικών ανακαλύψεων και πραγματικών θαυμάτων, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι έγινε σύλληψη εμβρύου χωρίς να έχει προηγηθεί η σεξουαλική πράξη, δηλαδή την Κυριακή 24 Μαρτίου με αντίπαλο τον Ερμή Τριλόφου στο γήπεδο του Τριλόφου Ημαθίας την γνωστή απάνθρωπη ώρα 10:30 τα χαράματα.

Αρούρη, με έχεις κάνει καψούρη
όπου και να παίζεις πάντα θα μαι
μπάτσους και ναζί θα κυνηγάμε