Άχθος Αρούρης – Δόξα Νάουσας 2-1
Άτλας Ζερβοχωρίου – Άχθος Αρούρης 2-2

Μπορεί κάποιοι..εξωγενείς παράγοντες (παρτάκια, τραυματισμοί, ο κυκλοθυμικός καιρός, κάτι απίθανοι τύποι που γουστάρουν εξουσία για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία λόγου ύπαρξης τους) να βάλθηκαν να μας τρελάνουν, ο Άχθος Αρούρης όμως απέδειξε πως τα έχει…400 και είναι καθόλα σοβαρός και έτοιμος για να συμμετέχει στη διαδικασία των play-off όπου θα κριθεί και η άνοδος, αγωνιστικός στόχος της φετινής σεζόν: άνοδος!

Πρώτη αγωνιστική σε αυτό το μινι-πρωτάθλημα λοιπόν, μας βρήκε να υποδεχόμαστε τη Δόξα Νάουσας. Εν μέσω ενός πρασινο-κίτρινου (λόγω των ανθών) γηπεδικού καμβά, ο γίγαντας Φίφης παρέα με τον γερόλυκο αμυντικό-σκορερ-δημιουργό-[συμπληρώστε ελεύθερα] Κρις και τους υπόλοιπους α(θ)ληταράδες του Άχθου, μάγεψαν όλους όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Μέσης. Και ήταν πολλοί, ήταν από διάφορα μέρη με ιδιαίτερη μνεία να γίνεται στα αλάνια από την ΕΚΡΗΞΗ που προσέφεραν φωνή και κέφι..

Δεν το μετάνιωσαν φυσικά! Μαγικές στιγμές που αφιερώθηκαν στην κερκίδα, ένα παλικαρίσιο γκολ από τον Φλάκο που έκανε το 1-0 (εκμεταλλευόμενος ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε ο Αρούρης), τακουνάκια και περίτεχνες ενέργειες που θα ζήλευαν και οι πλέον διάσημοι γητευτές της μπάλας, μια φωτοβολίδα ευθείας βολής από τον Κρις που έσκισε τα δίχτυα. Ένα γκολ που αξίζει να καταγράψουμε: ξεκίνησε εξαιρετικά και ολοκληρώθηκε μεγαλειωδώς. Ο Τσέος πήρε τη μπάλα αριστερά στο χώρο του κέντρου, άλλαξε το παιχνίδι απέναντι με τον Άλεξ να κατεβάζει άψογα και να σπάει το τόπι στον άξονα όπου ο Κρις με ένα σουτ έστειλε τη μπάλα στο Γ της εστίας της Δόξας, βοηθώντας στο ξαράχνιασμα των γωνιών της. “Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά”, δήλωσε λακωνικά ο σκόρερ στο τέλος του αγώνα.

Χαλαρώσαμε λίγο εκεί, άλλωστε την Τετάρτη είχαμε καπάκι -δύσκολο- αγώνα στο Ζερβοχώρι, δεχτήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις αλλά εν τέλει κρατήσαμε με ευκολία το τελικό 2-1 ξεκινώντας με νίκη τη διαδικασία.

Με τον Άτλα Ζερβοχωρίου να παίζει το τελευταίο του χαρτί για την άνοδο, καθώς μόνο με νίκη θα διατηρούσε ζωντανές τις ελπίδες ανόδου, ο Άχθος Αρούρης παρατάχθηκε την Τετάρτη στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου με αρκετές απουσίες και για 2ο συνεχόμενο αγώνα με τον Έλτον να αναλαμβάνει τον ρόλο του Κέρβερου της εστίας της ομάδας μας..

Ο αγώνας ήταν πραγματικά συγκλονιστικός: Ευκαιρίες, δοκάρια, ένταση, πάθος, εξαιρετικές ενέργειες από αμφότερες τις ομάδες και ένας ανεκδιήγητος διαιτητής που κυριολεκτικά χάλασε τον αγώνα με τις αποφάσεις του. Κρίμα γιατί αν και Έλληνας διαιτητής έκανε πολλά λάθη (sic), έδειξε τεράστια εμπάθεια προς το λαό του Άχθου και κυρίως, είναι η τρίτη φορά που διαιτητεύει αγώνα της ομάδας μας αποδεικνύοντας την ίδια αλαζονική και εριστική συμπεριφορά που δεν αρμόζει στο επιτελικό ρόλο του.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με προβλήματα στην άμυνα για την ομάδα μας, δεχτήκαμε μάλιστα πρώτοι γκολ, αλλά σταδιακά η ομάδα ανέβηκε και απέδωσε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Χάσαμε πέναλτι που κέρδισε ο αρχηγός Κάτσα, εκτέλεσε ο μαέστρος Τσέος αλλά η μπάλα πήγε στη ρίζα της δεξιάς δοκού, διατηρώντας το 1-0 ως σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα μπήκε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή. Ο Ντούζος πήρε θέση στα φορ ώστε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή και η ομάδα άρχισε να δημιουργεί σειρά ευκαιριών. Μία αναμπουμπούλα και ο Κρίς που τελευταία..πήρε το όπλο του, έφεραν το 1-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών και καπνογόνων. Η ομάδα πήρε turbo boost, πίεσε ακόμα περισσότερο τον αντίπαλο και ενώ όλα έδειχναν ότι θα γίνει η μεγάλη ανατροπή, ο τύπος με τη σφυρίχτρα είπε να κλείσει τα μάτια σε μια κλασσική περίπτωση πέναλτι (από εδώ ως τη Λαμία ήταν πέναλτι κύριε μου!), οδηγώντας την κερκίδα στο να αντιδράσει υπερβολικά (κακώς) αλλά και οι παίχτες μας να αποσυντονιστούν (πάλι κακώς) με συνέπεια κάπου στο 70ο λεπτό και κυριολεκτικά από το πουθενά, να δεχτούμε 2ο γκολ.

Αλλά εκεί στράβωσε ο Τσέος, γύρισε στον άξονα παίζοντας ως 10αρι και ξεκίνησε τα σλάλομ ανάμεσα στους αντίπαλους αμυντικούς. Σε ένα από αυτά, επέλεξε να σουτάρει με δύναμη, η μπάλα κόντραρε σε κάποιο πόδι και κατέληξε στα δίχτυα του Άτλα, γράφοντας το 2-2.

2η συνεχόμενη φορά το ίδιο σκορ στο Ζερβοχώρι, 3η φορά (στους 3 μεταξύ μας αγώνες!) που πετυχαίνουμε γκολ στα τελευταία λεπτά, πάλι μεθυσμένοι φύγαμε από το γνωστό καφενέ του χωριού και αφού πρώτα τους ξεσηκώσαμε όλους με τις φωνές μας! Τέλος καλό λοιπόν, αν και η αρχή, ήταν καλύτερη!

Συνέχεια την Κυριακή 21 Απριλίου, στο γήπεδο της Μέσης με αντίπαλο το Μακεδονικό Ρόδακα σε έναν αγώνα που ίσως κρίνει οριστικά την πρώτη θέση και το ποια ομάδα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Ώρα η γνωστή, 10:30 π.μ.