Στον -ίσως- πιο σημαντικό αγώνα στη σεζόν μέχρι στιγμής, ο Άχθος Αρούρης παρουσίασε -ίσως- το πιο καλό του πρόσωπο μη πετυχαίνοντας σκορ…φιέστας κυρίως λόγω των πάρα πολλών χαμένων ευκαιριών του..

Με τελικό σκορ 1-0 εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο ενώ χρειάζεται μόλις 2 βαθμούς στους υπόλοιπους 3 αγώνες για να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την..πρώτη κούπα της ένδοξης ιστορίας’ που θα γράψει κάποια στιγμή στο μέλλον. Το σκορ διαμορφώθηκε με ενέργεια του Τσέου έξω από την περιοχή και ένα από τα γνωστά του ευθύβολα σουτ, που κατέληξε στη γωνία της εστίας του Μακεδονικού Ρόδακα. Ο  τερματοφύλακας του οποίου ήταν και ο mvp του αγώνα αποτρέποντας την ομάδα μας από τα να σκοράρει ένα γκολ για..κάθε ακτίνα του Μακεδονικού Ρόδακα (γνωστότερο και ως ήλιος της Βεργίνας)…

Δημιουργικότητα, φαντασία, όρεξη, ταλέντο, δοκάρια, χαμένα τετ α τετ, κακές τελικές πάσες, θολωμένα από το αλκοόλ και τα ξενύχτια μυαλά στην τελική προσπάθεια ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της μεσοεπιθετικής μας γραμμής. Η άμυνα, με το βράχο Φίφη για ένα ακόμα αγώνα να δίνει ρεσιτάλ, παρουσιάστηκε σοβαρή και μετρημένη, άψογη τακτικά και με καθαρό μυαλό (εμπειρία διαχείρισης του Σαββατόβραδου λέγεται αυτό μάγκες), διέλυσε εύκολα και χωρίς άγχος κάθε προσπάθεια των αντιπάλων προσφέροντας ένα σχετικά ήσυχο ανοιξιάτικο πρωινό στον Έλτον που απέμεινε να συλλογίζεται πιο θα είναι το επόμενο του γκραφίτι.

Ο λαός ακόμα πιο μαθημένος στις “κακουχίες” και συνεπαρμένος άλλωστε από το γενικότερο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, δε μάσησε από το Σαββατιάτικο παρτάκι στο Τέξας, έβγαλε τα γνωστά του γούστα και έδωσε ραντεβού στη Νάουσα σε αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαϊου με αντίπαλο τη Δόξα και ώρα 10:30… Το πρωί… Μαζί με τα κοκόρια.

Όμως ο Άχθος, με πείσμα, κόπο, επιμονή και απεριόριστη προσήλωση διεκδίκησε και κατάφερε τον αγωνιστικό στόχο της σεζόν, που ήταν του χρόνου να μπορούμε να παίζουμε μεσημέρι.

Φυσικά, αυτό αποτελεί και την καλύτερη ευκαιρία για να θυμηθούν μερικοί το πως μας αντιμετώπισαν το πρώτο καλοκαίρι της ύπαρξης του Άχθου Αρούρη, τον χλευασμό και την ευτελή προσπάθεια να μειώσουν την προσπάθειά μας. Οι παιχταράδες του Άχθου με τον τρελό του τον λαό ΣΥΝΕΧΩΣ στο πλάι του, απέδειξαν ότι μερικοί, μερικές φορές, καλύτερα να μασάτε (ή να τα πίνετε) παρά να μιλάτε.

Ο Άχθος δημιουργήθηκε για να εκφράσει μια σειρά ιδεών πέρα από το αγωνιστικό-αθλητικό πλαίσιο και κανείς, ποτέ, δεν θα μπορέσει να κατανοήσει την προσπάθεια των ανθρώπων που τρέχουν καθημερινά τα θέματα του Άχθου, αν δεν μπορέσει πρωτίστως να κατανοήσει βασικές έννοιες, όπως ο αντι-ρατσισμός, ο σεβασμός στον αδύναμο, η αλληλεγγύη, η αυτο-οργάνωση χωρίς χορηγούς και μεσάζοντες, την αντίδραση στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι και την αλλοίωση της βασικής αρχής της ισονομίας.

Είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, ανεβήκαμε ήδη στη Β’ κατηγορία και κάθε μεσημέρι θα έχουμε γιορτή!

Άχθος Αρούρης.