Άχθος Αρούρης – Δόξα Κυψέλης 2-1

Σε έναν τελικό, διαφήμιση για το τι εστί αθλητικό πνεύμα και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, ο νεογνός Άχθος Αρούρης κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο, σε ηλικία εννέα μηνών.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 126 φίλαθλοι του Άχθου και άλλοι 34 της Δόξας. Η κερκίδα δεν έχασε λεπτό τον παλμό της, με τα καπνογόνα και τους πυρσούς να παραπέμπουν σε ντέρμπι λατινικής Αμερικής.

Η Δόξα Κυψέλης κατέβασε νεανική ενδεκάδα, γνωρίζοντας από το δίκτυο των σκάουτερ της, τον υψηλό μέσο όρο ηλικίας και περιττών κιλών, των ποδοσφαιριστών μας. Ενώ στα πρώτα λεπτά μπήκε μουδιασμένος ο Αρούρης στο γήπεδο, λίγο αργότερα έδειξε σε όλους μας πως το νεαρό της ηλικίας, τα πνευμόνια και η ταχύτητα χωρίς την ΨΥΧΗ και το ΠΑΘΟΣ είναι μια τρύπα στο νερό. Με δύο ατομικές ενέργειες, του Αιγύπτιου πρώτου σκόρερ μας, Αλεξάχμεντ Πυρκάχ, προηγήθηκαμε με δύο τέρματα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Άχθος μπήκε με αναγκαστική αλλαγή αλλά και μουδιασμένος στο γήπεδο, χωρίς ιδιαίτερη δημιουργικότητα στον επιθετικό τομέα του παιχνιδιού. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αντίπαλος πίεσε εξ αρχής, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει στο σκορ. Το γκολ προήλθε από αναμπουμπούλα στην περιοχή μας στο 65′ της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια, η Δόξα πίεσε, ο διαιτητής το ίδιο, μα κανένας δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο παθιασμένο σύνολο των παικτών του Άχθου, που ήταν αποφασισμένο να χαρίσει στιγμές χαράς και δικαίωσης σε όλους αυτούς που απο την πρώτη μέρα πίστεψαν και ακολούθησαν πιστά το εγχείρημα του Άχθου Αρούρη.

Έτσι ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για φέτος. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει, το πρώτο πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για την δημιουργία αυτοοργανωμένου συλλόγου ένα χρόνο πριν, στις 19 Μαΐου 2018; Τότε που δεν είχε αποφασιστεί ούτε το όνομα του συλλόγου! Ένα χρόνο μετά την ίδια μέρα στις 19 του Μάη, πήραμε την άνοδο και σηκώσαμε το τρόπαιο του πρωταθλητή σ’ αυτήν την σύντομη διαδρομή μας. Μπορεί να είναι και το τελευταίο, ούτε που μας ενδιαφέρει. Αυτή τη χρονιά υπήρχαν πολύ σημαντικότερα πράγματα από αυτό τρόπαιο.

Σε όποιο γήπεδο και αν πήγαμε , Χαοτική Θύρα 0 και παίκτες διδάξαμε ήθος, πολιτισμό, αντιφασισμό και την έννοια της αλληλεγγύης. Ωθήσαμε οικογένειες να έρχονται στο γήπεδο με τους νεαρούς τους μπόμπιρες, περάσαμε τα πολιτικά μας μηνύματά με κάθε μέσο και κόστος.

Roster 2018/2019

Coach-player : Sir George Katsabeluson
Assistant Coach : Costin Delalovic

Gk
1.Ben Nikiforov
15. Toni Elton Beqaj

DF
2. Fifinho
5. Daniel Flaco
6. Ricardo Kakas
7. Javier Alketti
8. Paolo Cireldini
12. Vasilis Michail
16. Antonio Laio

MF
3. Sir George Katsabeluson
4. Nikolai Djiurdjievic
8. Diego Armando Tseo
9. John Karapeirinhia
10. Ignaldo
11. Lieftier Tavlikov
14. John Abramides
17. Agas Galitsoglou
18. Rouliee Rouralda
19. Theodor Damian
20. John Iznogod
21. Joe Tavlicole

CF
22. Alexahmed Pirkah
23. Douzinho Pernambucano