Η αγωνιστική περίοδος έφτασε στο τέλος της. Έτσι, ήρθε η ώρα, για μια τοποθέτηση, όσων αφορά κάποια κωμικοτραγικά περιστατικά, που διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια τη σεζόν, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τα παρακάτω, είναι απολύτως γνωστά στο ευρύ κοινό, αφού συμβαίνουν τόσα χρόνια, που πλέον φαντάζει παράλογο το κάθε τι αυτονόητο.

• 5 από τους 7 αντιπάλους μας, χρησιμοποιούσαν ποδοσφαιριστές χωρίς δελτία, ή τα δελτία τους ανήκαν σε άλλες ομάδες. Δηλαδή, υπήρχαν ποδοσφαιριστές που στην ουσία παίζανε σε δύο ομάδες ή ΔΕΝ είχαν καθόλου δικαίωμα συμμετοχής. Την ίδια ώρα που εμείς, ιδιαίτερα στα τελευταία παιχνίδια, με το ζόρι συμπληρώναμε ενδεκάδα. Κανένας σεβασμός στον αθλητή αλλά και στο άθλημα.

• Οι τόσοι θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί ερασιτεχνών αθλητών εν ώρα αγώνα, φαίνεται ότι δεν πτοούν μερικούς παράγοντες, αφού αντί για γιατρό είχαν κάποιο ξάδερφό τους ή τον κυρ Παντελή τον θυρωρό της πολυκατοικίας. Και όλα αυτά για να γλιτώσουν 20 ευρώ που είναι η αμοιβή του γιατρού ανά αγώνα . Προστασία του αθλητή??? Αγνοείται.

• Σε αγώνα όπου κερδίζαμε με 0-2, στέλεχος της ομάδας των αντιπάλων και ΜΕΛΟΣ της ΕΠΣ Ημαθίας, δείχνοντας ήθος και ποδοσφαιρική παιδεία, έπειτα από ένα λάθος σφύριγμα του διαιτητή, παρακινεί τους παίκτες της ομάδας να φύγουν από το γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν αρχικά, αλλά η πίεση έγινε εκτενής οπότε το ματς διακόπηκε επειδή αποχώρησαν οι αντίπαλοι με προτροπή του παράγοντα τους. Όλα αυτά επειδή εμείς είπαμε να γίνει, αλλά αυτοί μετά είπαν να μην γίνει και ούτε, ούτε αυτοί είπαν να γίνει. Πως περιμένουν να αλλάξει το ποδόσφαιρο προς το καλύτερο, όταν από τις ρίζες του έχει σαπίσει??? Πως περιμένουν όλοι να αλλάξει το ποδόσφαιρο όταν αυτοί που πρέπει να δείξουν τον δρόμο και έχουν θεσμικό ρόλο, είναι οι ίδιοι που μας βυθίζουν πιο βαθιά στον βούρκο, με συμπεριφορές που παραπέμπουν σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας ??

• Το ζήσαμε και αυτό. Σχεδόν σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ, αλλά και πριν αυτά ξεκινήσουν, μας πλησίασαν κάτι, γνωστής ταυτότητος γήινα υποκείμενα με σκοπό να χάσουμε οικειοθελώς τους αγώνες. Στην πραγματικότητα μας ζήτησαν να πουλήσουμε τις αξίες, τα πιστεύω, τα όνειρα μας, την καψούρα μας για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο και όλους αυτούς που κάθε Κυριακάτικο πρωινό ακολούθησαν την ομάδα μέχρι τέλους. Έτσι απλά, επειδή μάθανε να λειτουργούν κατ’αυτό το τρόπο στο δικό τους χωριό, έχοντας την ψευδαίσθηση πως είναι και το σωστό. Φυσικά όχι δωρεάν. Ο ένας θα μας κερνούσε τσιπούρες ο άλλος θα μας έδινε τσίπουρο και ο άλλος την ευχή του. Σε όλη την ιστορία, το αξιοσημείωτο είναι πως ένας απ αυτούς που μας ζήτησε να “δώσουμε” το ματς, ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Α’ Εθνική, έχοντας μάλιστα, αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα υπό της οδηγίες γνωστού θεοσεβούμενου προπονητή. Δεν σεβάστηκε τον εαυτό του σαν άνθρωπο, σαν ποδοσφαιριστή, σαν προπονητή και γενικα σαν ύπαρξη. Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο.

• Παρακολουθώντας ζωντανά, την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου, από την Β’ στην Α’ ερασιτεχνική, θα μπορούσε μέχρι και ένας τυφλός να καταλάβει ότι αυτό που παρακολουθεί είναι μια κακοστημένη θεατρική παράσταση. Ένα θέατρο που διαδραματίζεται εδώ και χρόνια, με πρωταγωνιστές τους παράγοντες και παίκτες υποχείρια που αντί να κάνουν άμυνα κοιτούν τον ουρανό και τις πολύχρωμες πεταλούδες, έτσι ώστε να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά, όπως αυτοί τα κανόνισαν. Δηλαδή να ανέβει κατηγορία ο αυτός που πλήρωσε το μεγαλύτερο αντίτιμο για τη νίκη.

Έχει άραγε αντίτιμο η αγάπη για το ποδόσφαιρο????

Σαν Άχθος, σχετικά με όλα τα παραπάνω, θα θέλαμε να τονίσουμε πως τη νέα σεζόν δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν παρόμοια γεγονότα, με κάθε κόστος. Έχοντας πλέον την εμπειρία της πρώτης χρονιάς, θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε τι που θέλει να ρυπαίνει το λαοφιλεστερο άθλημα.

Θα είμαστε απέναντι σε όσους συνεχίζουν να καταστρέφουν το ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να προστατέψουμε αλλά και να δείξουμε το δρόμο στους νεότερους.

Από δω και στο εξής, όποιος έχει να προτείνει κάτι ή θα θελε να συζητήσει θέματα που αφορούν τον σύλλογο να έρθει στη συνέλευση που λαμβάνει χώρα κάθε εβδομάδα, συγκεκριμένη μέρα, ώρα και σημείο. Στην ομάδα μας δεν υπάρχουν πρόεδροι, αντιπρόεδροι μάνατζερς και χορηγοί. Οι αποφάσεις βγαίνουν μέσω της συνέλευσης όπου συμμετέχουν όλοι. Παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι.

Οι απόψεις όλων έχουν την ίδια βαρύτητα, επομένως η αυτόβουλη απόφαση ορισμένων τζιτζοφιόγκων, να πλησιάσουν συγκεκριμένα άτομα για να ζητήσουν “χάρες”, μας βρίσκει αντίθετους και την υπομονή που είχαμε φέτος με τους δήθεν παράγοντες και προπονητές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου εξαντλήθηκε.

– Η συνέλευση του Άχθου Αρούρη –
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ • ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ