Ήρθε η ώρα και η στιγμή να το ζήσουμε και αυτό. Δεν ξέραμε πως ήταν, δεν ξέραμε καν αν έχει χρώμα, ή τι γεύση έχει και αν χωνεύεται εύκολα. Και όμως, ζήσαμε και αυτήν την εμπειρία. Η εμπειρία λοιπόν, της πρώτης ήττας στο εφετινό πρωτάθλημα, είναι γεγονός. Στο ντέρμπι της κορυφής ο Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας κέρδισε δίκαια με σκορ 1-2 μέσα στο σπίτι μας.

Όσο και αν προσπάθησε ο φίλαθλος κόσμος του Άχθου, να ωθήσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα την ομάδα, δεν κατάφερε. Μάταια ματώσανε τις φωνητικές τους χορδές οι εκατοντάδες φίλαθλοι, αφού οι παίκτες της ομάδας, μάλλον βρισκόντουσαν σε άλλο γήπεδο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα πλήρωσε δύο ατομικά λάθη και έτσι διαμορφώθηκε το 0-2. Χωρίς να έχουν οι αντίπαλοι την υπέροχη ή την κατοχή κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ολιγωρία της ομάδας μας.

Το ξυπνητήρι χτύπησε με ένα ημίχρονο καθυστέρηση και η ομάδα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσε από την αρχή, κυρίως με ατομικές ενέργειες του Χένρικ Ράφσον και έτσι ήρθε το αυτογκόλ που έβαλε ξανά την ομάδα στο παιχνίδι. Όσο και αν πίεσε ο Άχθος δεν κατάφερε να φέρει στα ίσα τον αγώνα. Αρκετές ευκαιρίες μπροστά στα αντίπαλα καρέ, αλλά η μπάλα είχε αλλά σχέδια για εμάς. Έτσι ήρθε η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, από τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Η αλήθεια είναι ότι δεν κέρδισε ο Αγροτικός , απλώς καταφέραμε και χάσαμε εμείς.

Οι παίκτες των αντιπάλων απέδειξαν ότι έχουν πιο αξιοσημείωτα ταλέντα από τους συγχωριανούς τους, από την Αγία Βαρβάρα, που κόβουν κολόνες τις ΔΕΗ και να πετάνε γουρουνοκεφαλές στο κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων. Ελπίζουμε να χρειαστεί να επισκεφθούμε τις Βαρβάρες, για αθλητικό σκοπό και μόνο στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και όχι για να κόψουμε τα οπίσθια των επικίνδυνων χριστιανοταλιμπάν, που κυκλοφορούν ελεύθεροι στις γύρω περιοχές.

Επόμενο ραντεβού, την ερχόμενη Κυριακή, στην εκτός έδρας αναμέτρηση, στο γήπεδο της Τραπεζούντας, με αντίπαλο την τοπική Πατρίδα.

ΑΧΘΟ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ