Το κρύο έκανε αισθητή την παρουσία του, την Κυριακή, στο Mesi arena. Φυσικά, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στους περίπου 42.000 φιλάθλους που γέμισαν κάθε σπιθαμή του γηπέδου, με απώτερο σκοπό να παρακολουθήσουν, τον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου.

Δυστυχώς όμως το θέαμα που ακολούθησε, περιγράφεται με δύο λέξεις. Κακοποίηση του ποδοσφαίρου. Λίγες φάσεις και πολλά λάθη από τις δύο ομάδες, ευτυχώς μπήκε και ένα γκολ για να θυμίσει σε όλους τους φιλάθλους, ότι μπροστά στα αθώα ματάκια τους, εξελίσσεται ένας αγώνας ποδοσφαίρου.

Ακόμη και έτσι όμως, ο Άχθος μας μοιάζει ανίκητος. Όταν καταφέρνεις να κερδίζεις στη χειρότερή σου μέρα, όλα μοιάζουν πιο εύκολα. Το μοναδικό τέρμα της νίκης επετεύχθη στο δεύτερο ημίχρονο, με ασίστ του τερματοφύλακα μας!!! Ο σκόρερ;; Ο μικρός μας βούδας, Ο Βούδας του Άχθου Αρούρη. Ο άνθρωπος που έχει πέσει θύμα ανελέητου μπούλινγκ από την κερκίδα, με ατάκες του στυλ “Μητσάρα πόσο μηνών έγκυος είσαι;;” ή ” Μητσάρα στην ίδια ταβέρνα γυμναζόμαστε!”. Φυσικά ο πανηγυρισμός που ακολούθησε, ήταν απάντηση προς τους επικριτές του… αφού μετά το γκολ, ο Ντιέγκο Αρμάντο Τσεοντόνα χάιδευε το έμβρυο το οποίο κυοφορεί (μάλλον).

Ο αγώνας έληξε με το σκορ στο 1-0. Προς το τέλος του αγώνα βέβαια, συνέβησαν κάποια, όχι και τόσο απρόοπτα για τον χώρο του ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα. ΜΕΡΙΔΑ ανθρώπων, που υποστήριζαν τον Άη Γιώργη εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο προς τη μεριά του επόπτη θέλοντας, να του διπλασιάσουν τα κόκαλα. Είναι πολύ απογοητευτικό, να βλέπεις μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 22 χρονών, που προσπαθούν να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, να χαλάει όλη αυτή η εικόνα εξαιτίας μερικών θερμοκέφαλων – ανεγκέφαλων. Το χειρότερο και αυτό που μας ενοχλεί είναι, το παράδειγμα που παίρνουν αυτά τα παιδιά, από ενέργειες που θυμίζουν εποχές νεάντερνταλ. Είμαστε κάθετοι, οι διαιτητές ως επί των πλείστον είναι ερασιτέχνες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν υπάρχει δικαιολογία, στο να θες να να εισβάλλεις στο γήπεδο και να ξυλοφορτώσεις έναν διαιτητή. Λάθη κάνει ο κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Το ξύλο δεν θα κάνει τους διαιτητές καλύτερους ή πιο έξυπνους, οπότε ας προσπαθήσουμε να καθοδηγήσουμε σωστά τη γενιά που παίρνει τη σκυτάλη και όχι να ενισχύσουμε την καφρίλα.

Ουδεμία στιγμή, κατά την διάρκεια του αγώνα και μετέπειτα, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό ανάμεσα στους παίκτες και τους φιλάθλους των δύο ομάδων. Η προσπάθεια τους, να παίξουν ποδόσφαιρο με νεαρά παιδιά είναι αξία συγχαρητηρίων και ευχόμαστε να συνεχίσει κατ αυτό το τρόπο. Δεν αξίζει να χαλάσει αυτή η προσπάθεια, χάρη μερικών χαλαζοχτυπημένων. Έτσι, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον δεύτερο γύρο.

Τέλος, στέλνουμε τον χαιρετισμό μας στην φεμινιστική ομάδα Κιλοτίνα. Είναι χαρά μας να συνυπάρχουμε στο γήπεδο και όχι μόνο. Η αλληλεγγύη το όπλο μας.