Επιστροφή στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα είχαμε αυτή τη Κυριακή. Εντός έδρας αναμέτρηση κορυφής, με αντίπαλο τον Α.Ο Μαρίνας.

Νικητής? Ο λαός στις εξέδρες.
Τα γκολ? Ο Πυρκάχ.
Τις μπύρες? όλοι.

Λόγω της κακοκαιρίας που προηγήθηκε όλη την εβδομάδα, με ασταμάτητη βροχή, το γήπεδο έμοιαζε με χωράφι ρυζιού και η κερκίδα με μπιτς μπαρ στη Κόπα Καμπάνα. Ακόμα και με γαλότσες το νερό έβρισκε χώρο να περάσει. Το λιμενικό έριξε άγκυρα έξω απ το γήπεδο, ενώ σκάουτερ μεταμφιεσμένοι σε ψαράδες, από τα γύρω νησιά, ήρθαν να πιάσουν κάνα λαβράκι. Έτσι, ενώ όλα έδειχναν ότι αγώνας θα διεξαχθεί στην χαμένη Ατλαντίδα, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, η υποβρύχια μονάδα, εξουδετέρωσης τοξικών υδάτων. Μιλάμε για τους θαρραλέους αυτούς τύπους, παίκτες και φιλάθλους που μπήκαν ξυπόλητοι στις μεταλλαγμένες λάσπες του γηπέδου για να απομακρύνουν τα νερά και την ραδιενέργεια έτσι ώστε να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι.

Χάρη στο μεράκι και την ανιδιοτελή αγάπη, που δείχνουν μερικοί άνθρωποι καθημερινά, αναπνέει όλο αυτό το εγχείρημα. Οι παίκτες μας, κάθε Κυριακή αγωνίζονται για τους ανθρώπους αυτούς που με κάθε τρόπο και με όσες δυνάμεις έχει ο καθένας, βάζει την πινελιά του σε όλη αυτή την όμορφη τρέλα.

Έτσι, ξεκίνησε ο αγώνας, κέρδισε ο Άχθος 2-0 και όλοι κοιμήθηκαν ζαλισμένοι, απ τις μπύρες και τα δύο γκολ του Πυρκάχ. Το πρώτο στο 82′ της αναμέτρησης και το δεύτερο στο 88′. Το δεύτερο γκολ μάλιστα, έθεσε τον Πυρκάχ υποψήφιο για το νόμπελ ποίησης, ένα γκολ που μόνο αυτός μπορεί να βάλει, με τόση ευκολία σαν να κλείνεις το καπάκι από το καζανάκι, σαν να ανοίγεις μια μπύρα ή σαν να πατάς κόρνα στο αμάξι.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας και φανατικός καπνιστής ταυτόχρονα (καπνίζει και μέσα στον ύπνο του) έδωσε υπόσχεση να κόψει το τσιγάρο σε περίπτωση νίκης μας, σαν να λέει δηλαδή ότι δεν θα βρέξει δύο μήνες στο Λονδίνο. Μπορεί από τα νεύρα του να έπαθε πολλαπλά εγκεφαλικά, μπορεί να μετατράπηκε σε προπονητής Μπαρτζώκας ουκ ολίγες φορές, όμως η νίκη ήρθε. Από την άλλη πλευρά, μια νέα μέρα ξημερώνει για τον κόουτς της ομάδας, με καθαρά πνευμόνια και καθαρότερο αέρα. Όμως κανείς δεν σκέφτηκε την εταιρία Κάμελ που δήλωσε πτώχευση πριν λίγη ώρα ώρα, τυχαίο θα ήταν.

Σέρνοντας τον χορό και απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής για άλλη μια αγωνιστική, θα πάμε την ερχόμενη Κυριακή στα Λευκάδια, για το τελευταίο ματς προ χριστού.