Τον τελευταίο αγώνα του έτους, έδωσε ο Άχθος Αρούρης, χθες Κυριακή, στα Λευκάδια με την τοπική ομάδα.

Η βροχή έκανε την εμφάνισή της, πριν από την έναρξη του αγώνα. Αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τους 3.500 φιλάθλους μας, που ταξίδεψαν άλλη μια φορά για να στηρίξουν την ομάδα. Με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο, όπως πάντα. Συνθήματα για την ομάδα μας, τους παίκτες μας και ενάντια στο φασισμό και κάθε μορφή εξουσίας. Η βροχή νόμιζε πως θα σταθεί εμπόδιο στην γιορτή που θα έστηνε ο φίλαθλος κόσμος μας, αλλά έκανε μεγάλο λάθος. Χορεύοντας τον χορό της βροχής και τραγουδώντας ασταμάτητα η προσπάθεια του κόσμου δεν είδε αντίκρισμα από την ομάδα.

Το τελικό 1-1, μόνο δίκαιο μπορεί να θεωρηθεί βάση της εικόνας των δύο ομάδων. Ένα κακό πρώτο ημίχρονο και ένα μέτριο δεύτερο, μας οδήγησαν στην ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν στο 50′ της αναμέτρησης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η ομάδα μας ξύπνησε για άλλη μια αγωνιστική, στα μέσα του αγώνα. Ετσι λίγο αργότερα, στο 70′, ήρθε η ισοφάριση με ένα πολύ ωραίο, δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, σκόρερ ένας απ τους ελάχιστους διακριθέντες της ομάδας, ο Τσέο Αρμάντο Μαραντονα. Τέλος, ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον παίκτη της ομάδας Χενρικ Ράφσον, ο οποίος βγήκε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Πέρα των αγωνιστικών, παιχνίδι ανά παιχνίδι συναντάμε καταστάσεις που μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι ζούμε στον μεσαίωνα. Να ξεκαθαρίσουμε, ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα με τη φιλοξενία των Λευκαδίων. Να όμως, που υπήρχαν 10-15 άτομα έξω από τα αποδυτήρια, που στο άθροισμά τους σχημάτιζαν έναν εγκέφαλο μετά κόπων, που δεν σταμάτησαν όλο το δεύτερο ημίχρονο να βρίζουν τους διαιτητές αλλά και τους παίκτες μας. Τελικά διέκοψε (προσωρινά) το παιχνίδι ο διαιτητής, μέχρι να απομακρυνθούν από το χώρο των αποδυτηρίων οι ελαφρόμυαλοι.

Στο τέλος του αγώνα, υπήρξε ένταση έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων με τους ίδιους ανθρώπους χωρίς να συμβεί κάτι σοβαρό . Σ’ αυτό το σημείο, να δώσουμε τα εύσημα στον κόσμο μας που δεν ασχολήθηκε δευτερόλεπτο με τις προκλήσεις. Καλό θα ήταν, όσοι φίλαθλοι και παίκτες προκαλούν στο γήπεδο, να το σκέφτονται δύο φορές. Πρώτον, ας θυμηθούν την συμπεριφορά του λαού μας αλλά και την φιλοξενία μας στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας. Δεύτερον, ο κόσμος του Άχθου δεν θα προκαλέσει ποτέ επεισόδια, ούτε θα προβεί σε βλαχομαγκιές .

Αλλά σε περίπτωση, που κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των παικτών, του προπονητή ή των μικρών παιδιών στην κερκίδα, σας διαβεβαιώνουμε οτι δεν θα σας αναγνωρίζουν ούτε με εξετάσεις DNA. Απλά, λιτά και απέριττα.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες διαφόρων περιστατικών, με πρωταγωνιστές τα όργανα της δικαιοσύνης αλλά και τη χρήση βίας των χωροφυλάκων ενάντια σε συμπολίτες μας και συντρόφους μας.

Επειδή οι χαρακτηρισμοί που μπορούν να προσδιορίσουν αυτά τα χοιρινά δίποδα είναι άπειροι, θα σταθούμε στον τρόπο αντιμετώπισής τους. Η βία και ο τρόπος λειτουργίας της χωροφυλακής, δεν αφήνει πολλά περιθώρια να σκεφτούμε ότι πίσω από τις μάσκες είναι άνθρωποι κλπ. Δεν μας ενδιαφέρει. Ο τρόπος της αντιμετώπισής τους, που είναι και ο πιο αποτελεσματικός αποδεδειγμένα, είναι η μέθοδος τη ομοιοπαθητικής, βία στη βία που μας χαρίζουν απλόχερα λοιπόν. Γιατί η βία κλιμακώνεται εύκολα και ο δέρνων μπορεί πανεύκολα να μεταβληθεί σε δερνόμενο. Είναι λυπηρό να μιλάμε για βία, όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι ποτέ ιστορικά, δεν μας χάρισαν κάτι απλόχερα, χωρίς να χυθεί αίμα , χωρίς αγώνες και μάχες. Αυτό αφορά και την δικαιοσύνη, που αφήνει ελεύθερους τους φονιάδες της χρυσής αυγής και όχι μόνο. Καμία δικαιοσύνη και καμία ισονομία για τον απλό λαό. Ακόμα και για και για αυτήν πρέπει να χύσουμε αίμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όποιος θέλει μπορεί να συνεχίσει τον ύπνο, όσο για τους υπόλοιπους, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να αντιμετωπίσουμε τον μοναδικό εχθρό μας που βρίσκεται εντός συνόρων.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να βρει όλους τους ανθρώπους με υγεία, πιο δραστήριους, πιο έξυπνους και πιο αποτελεσματικούς.

ΑΧΘΟ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ

ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ