Ζερβοχώρι – Άχθος 2 – 0

Όποιος περιμένει σήμερα ποδοσφαιρική ανάλυση του χθεσινού αγώνα, κακώς την περιμένει.

Δέκα άγιες γραφές, πέντε βίβλοι και άλλα τόσα κοράνια δεν θα ήταν αρκετά για να περιγράψουν, όλα τα αποτρόπαια εγκλήματα του ολοκαυτώματος από τους ναζί ενάντια στην ανθρωπότητα. Ακολουθώντας λοιπόν, πιστά το δόγμα του Μουσολίνι (1919), σύμφωνα με το οποίο, μπορεί να προστατεύεται κάποιος ή οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, αρκεί να μην αντιλαμβάνεται τα πράγματα ταξικά, τα κατάφεραν περίφημα, αφού κατάφεραν να κατασφάξουν την μισή υφήλιο.

Το Ολοκαύτωμα ήταν η συστηματική, προγραμματική, και κρατική πολιτική πρακτική διώξεων και εξόντωσης περίπου έξι εκατομμυρίων Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς και τους συνεργάτες του. Η λέξη της Αγγλικής «Holocaust» προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «ολοκαύτωμα» και σημαίνει κυριολεκτικά “πλήρως καμμένη προσφορά θυσίας” σε θεό. Οι Ναζί, οι οποίοι ανέλαβαν την εξουσία στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 1933, πίστευαν ότι οι Γερμανοί ήταν «φυλετικά ανώτεροι» και ότι οι Εβραίοι, που θεωρούνταν «κατώτεροι,» αποτελούσαν μια εξωτερική απειλή για την επινοημένη γερμανική φυλετική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, οι γερμανικές αρχές στράφηκαν εναντίον και άλλων «φυλετικά/βιολογικά κατώτερων» πληθυσμιακών ομάδων: Ρομά (Τσιγγάνοι), ατόμων με αναπηρίες και ορισμένων σλαβικών λαών (Πολωνοί, Ρώσοι και άλλοι). Άλλες ομάδες υπέστησαν διώξεις λόγω των πολιτικών φρονημάτων, της ιδεολογίας, και των σεξουαλικών προτιμήσεών τους, όπως κομμουνιστές, σοσιαλιστές, μάρτυρες του Ιεχωβά και ομοφυλόφιλοι.

Έτσι, μέχρι το 1945, οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους δολοφόνησαν περίπου δύο στους τρεις Ευρωπαίους Εβραίους ως μέρος της “Τελικής Λύσης”. Η “Τελική Λύση” ήταν η ναζιστική πολιτική για τη δολοφονία των Εβραίων της Ευρώπης.

Όλα αυτά μέχρι να σηκώσει το χειρόφρενο ο Πατέρουλης και οι Συμμαχικές δυνάμεις.

Το χειρότερο είναι, ότι μέχρι και σήμερα υπάρχουν υμνητές των ναζί και ακόμα χειρότερα μιλάμε ακόμα για ανώτερες φυλές και για διαφορετικά δάχτυλα που καθορίζουν την χώρα ” προέλευσης ” των ανθρώπων.

Λες και έχει διαφορά το κωλοδάχτυλο από τον δείκτη ή τον αντίχειρα . Παντού το ίδιο αμείβονται, η μόνη διαφορά είναι ότι κάποια δάχτυλα ανήκουν σε πλούσιους και κάποια σε φτωχούς.

“Εκείνοι κι εμείς
Τώρα που τα μεροκάματα ισοζυγιάστηκαν με το ποσοστό της συνείδησής μας,
είναι μάταιο να κυνηγάμε τη σκιά μας
που δεν δρόσισε
τους προγραμματισμένους στο χαμό
τ’ ανθρώπινα δάκρυά μας που δεν έσβησαν τ’ αναμμένα καμίνια
το δηλητήριο της επανάστασής μας που δεν ήταν δυνατότερο απ’ τ’ αέριο.
Τώρα που τα βήματά μας αντηχούν στους δρόμους είναι μάταιο να παρατηρούμε πόσες πέτρες υπάρχουν και να ψάχνουμε για τ’ αχνάρια των παιδικών ποδιών πάνω στα χιόνια.
Ας ξεθάψουμε τα ιερά ταλέθ, κρυμμένα στο άφθαρτο πνεύμα, κι ας πλέξουμε στα κρόσια τους τη στάχτη εκείνων.
Εμείς τώρα ας πορευτούμε προς την έρημο.”
Νίνα Κοκκαλίδου – Ναχμία

ΑΧΘΟ ΓΕΡΑ, ALWAYS ANTIFA