Άχθος Αρούρης – Πατρίδα 1-0

Τι και αν μας λέτε αλκοολικούς, κοπρόσκυλα και αλήτες;
Εμείς ήρθαμε από άλλη εποχή μέσα στη γειτονιά σας, ήρθαμε να ταράξουμε τα στάσιμα νερά σας.

Και θα συμβουλεύαμε όλους τους ευπαθείς και καχύποπτους με τον Άχθο Αρούρη. Αυτούς δηλαδή που προτιμούν να τα βλέπουν με άλλο μάτι, και πιο συγκεκριμένα με το δεξί που το θεωρούν και ατσίμπλιαστο να κυκλοφορούν με μάσκες από εδώ και στο εξής, διότι ο Αρουροϊός εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού, και όχι μόνο.

Το γήπεδό μας αυτή τη Κυριακή ήταν κατάμεστο όπως αναμενόταν, αλλά με ρεκόρ προσέλευσης κόσμου αυτή τη φορά. Ακόμα δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο νούμερο διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε δυνατά, δημιούργησε φάσεις και περίπου στο 25′ της αναμέτρησης, ο Άγγλος Τζόε Ταβλίκοουλ εκμεταλλευόμενος φοβερή μπαλιά σε σκέψη και εκτέλεση από τον Τσεομάν, τελείωσε τη φάση με ένα πλασέ βγαλμένο από τα πιο τρελά σενάρια ποδοσφαιρικής φαντασίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες κακοποίησαν το ποδόσφαιρο αλλά κυρίως
τα μάτια μας. Ο κόουτς θωράκισε σωστά την ομάδα και έτσι το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που μας έδωσε την απευθείας άνοδο.

Μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά. Κερδίσαμε κάνοντας το δίκαιο και απλά περιμέναμε να γίνει η πράξη. Εκεί που είχαν όλα ηρεμήσει και είχαμε συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση, έξαλλος ο προπονητής της ομάδας σαν άλλος αγγελιοφόρος δίχως όμως τα σανδάλια και βγάζοντας περίεργους ήχους από το στόμα σαν αιλουροειδές έτρεξε προς τους παίκτες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για βαρύ εγκεφαλικό αλλά έκαναν λάθος. Ήταν οι αντίπαλοι που μας έκαναν ένα δώρο για να κλείσει κατάλληλα η μέρα. Μερικά χιλιόμετρα παραπέρα η πρωτοπόρος του ομίλου κατά 1 βαθμό, πήρε το δίκαιο μας και το έκανε πράξη χάνοντας με 0-2. Πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε μια ανάσα από το δεύτερο σερί πρωτάθλημα στη δεύτερη χρονιά της ιστορίας μας. Μια ανάσα που ισοδυναμεί με 90′ λεπτά αγώνα.

Όπως ήταν λογικό και επόμενο, το νέο μεταφέρθηκε στα αυτιά του λαού μας πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός. Και έτσι όπως ήταν αναμενόμενο, έχυσε όλη η Ημαθία δάκρυα χαράς και συγκίνησης για αυτό το κατόρθωμα και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε.

Έτσι το γλέντι συνεχίστηκε σε ακόμα πιο ξέφρενους ρυθμούς με παίκτες και φιλάθλους να μεθοκοπάνε μέχρι αηδίας.
Επόμενο ραντεβού και τελευταίο για το φετινό πρωτάθλημα την ερχόμενη Κυριακή, εκτός έδρας με τον Άη Γιώργη.