Ξεκίνησε το πρωτάθλημα επίσημα το Σάββατο, με αντίπαλο τον ΠΑΟ Κουλούρας. Αλλά ο Άχθος τον χαβά του. Οι φίλαθλοι της ομάδας έκαναν και πάλι το σολντ άουτ, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα μαζεύαμε όλοι μαζί και πάλι, τα διάσπαρτα λαρύγγια των φιλάθλων μας κατά μήκος και κατά πλάτος της κερκίδας.

Όσο για το αγωνιστικό, σε διδασκαλία της προπαίδειας του τρία εξελίσσεται από όσο φαίνεται η νέα χρονιά. Και αυτό διότι η ομάδα μας γνώρισε και πάλι την ήττα με το ίδιο σκορ που έχασε και στο κύπελλο, με 3-0.

Σαφώς βελτιωμένη εμφανίστηκε η ομάδα σε σχέση με τον αγώνα του κυπέλλου. Φανταστείτε δηλαδή να μην ήταν και βελτιωμένη, σήμερα θα μιλήσουμε για την προπαίδεια του έξι. ‌Μέχρι και το 66ο λεπτό το σκορ ήταν στο 1-0, καταφέρνοντας ο Άχθος Αρούρης να περιορίσει αρκετά την νεανική ομάδα της Κουλούρας, που παρεμπιπτόντως είναι ομάδα των τμημάτων υποδομής του ΝΠΣ Βέροιας.

Ακούραστοι οι νεαροί κατάφεραν να πετύχουν αλλά δύο γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Μετά το 66′ όπου δέχτηκε ο Άχθος το δεύτερο γκολ, οι παίκτες παραδώσανε τα όπλα, προδομένοι από τα δύσμοιρα πνευμόνια τους, αφού δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν ούτε με αναπνευστήρα.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν παραδίδουν ποτέ τα όπλα. Είναι αυτοί, που είναι τα ίδια τα όπλα. Τα όπλα που κρατάνε το Άχθο ζωντανό ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Είναι οι φίλαθλοί μας, αυτοί που ακόμα και οι καλύτεροι επιθετικοί του κόσμου δεν μπορούν να τους σταματήσουν σε καμία περίπτωση. Ασταμάτητοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με περίσσια αντοχή που θα ζήλευε ακόμα και ο μαραθωνοδρόμος Καντέ.

Το Σάββατο στις κερκίδες του γηπέδου, δόθηκε μια από τις καλύτερες παραστάσεις των θερμοκέφαλων φιλάθλων μας. Δέκα τρεις χιλιάδες στον αριθμό, εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της υπομονής. Η όποια δεν εξαντλείται έτσι απλά για μερικές ήττες, γιατί αυτές είναι ένα τίποτα μπροστά στην αγάπη μας για τον οργανισμό του Άχθου Αρούρη.

Αξία αναφοράς και συγχαρητηρίων είναι η ομάδα της Κουλούρας, και αυτό γιατί αγωνίζεται με μια ομάδα νεανική, με μέσο όρο ηλικίας ούτε τα 18 χρόνια.

Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε, με νέα παιδιά να παίρνουν ευκαιρίες και όχι με τους μισθοφόρους που έχουν κατακλύσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Που είναι ερασιτεχνικός μόνο σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας, όταν όμως φτάνει η ώρα της πληρωμής όλα γίνονται με επαγγελματική ακρίβεια.

Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά και εμείς πρέπει να ενθαρρύνουμε τέτοιες προσπάθειες. Μέσα σε όλη τη δυσωδία και κατήφεια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, υπάρχουν και κάποια παραδείγματα ομάδων και ανθρώπων, που σου αφήνουν μια ελπίδα για κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Αν δεν μας βάζανε πέρσι εφτά γκολ και άλλα τρία φέτος, θα λέγαμε καλύτερα λόγια.

Το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει χωρίς παρατράγουδα. Το παρασκήνιο είναι αυτό, που σε τούτο τον δύσμοιρο τόπο κερδίζει όλα τα τρόπαια αήττητο. Δεν έχουμε τον σκοπό πούμε πολλά πράγματα και να ασχοληθούμε για τις απολύσεις – παραιτήσεις παραγόντων, προπονητών και παικτών μετά τη λήξη της πρώτης αγωνιστικής. Δεν θέλουμε να γίνουμε γραφικοί, υπάρχουν ήδη περισσότεροι απ’ όσους μπορούμε να καταναλώσουμε. Όπως δεν περιμένουμε και πολλά, γνωρίζοντας άλλωστε που ζούμε, και πως ο νομός μας είναι ένα απέραντο προποτζίδικο αποδεδειγμένα.

Το μόνο που θέλουμε και ζητάμε, να τελειώσει αυτό το κουτσουρεμένο πρωτάθλημα των δέκα ομάδων με δέκα ομάδες.

Δεν θα αντέξουμε για άλλη μια χρονιά, η μόνη μας νίκη να είναι στα χαρτιά. Θα κάνουμε χαρακίρι. Καλύτερα να παίξουμε όλα τα παιχνίδια και να ολοκληρώσουμε χωρίς γκολ τη σεζόν, παρά να ζούμε τέτοιες παρωδίες.

Δεν θα το αντέξουν οι φίλαθλοί μας να παρακολουθήσουν λιγότερες φορές τον Άχθο Αρούρη από τις προβλεπόμενες. Ας σκεφτούν όλοι οι υπεύθυνοι και τα θεσμικά όργανα, την ψυχική ισορροπία των οπαδών μας, που για να φωνάξουν μερικά συνθήματα ακόμα στον αγώνα, παρακαλούσαν το διαιτητή να δώσει παραπάνω καθυστερήσεις, ενώ χάναμε με 3-0. Τι θα απογίνουν όλοι αυτοί αν δεν πανηγυρίσουν τα γκολ που θα φάμε ;

Επόμενο ραντεβού για την αρμάδα μας το ερχόμενο Σάββατο, στο γήπεδο της Μέσης, για πρώτη φορά φέτος, δίνοντας τον πλέον δυσκολότερο αγώνα μας στα χρόνια της ύπαρξής μας, αντιμετωπίζοντας τον ιστορικό ΦΑΣ Νάουσα, το φαβορί για την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία.