Φιλοξενία πέντε αστέρων επιφύλασσε η Νίκη Αγκαθιάς στον αγώνα του Σαββάτου. Καθώς φιλοδώρησε με πέντε τέρματα τον Άχθο Αρούρη.
Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι σχεδόν δώδεκα χιλιάδες οπαδοί του Άχθου ήταν δώδεκα αστέρων τουλάχιστον, για να ευλογούμε και τα γένια μας λίγο. Κυριολεκτικά όμως σπάσανε με τη φωνή τους σίδερα όπως λέει και το λαϊκό άσμα, δίνοντας στους παίκτες μας τεράστια ώθηση.
Ο Άχθος Αρούρης, για ένα ημίχρονο…δηλαδή για 44 λεπτά κράτησε το μηδέν, παρά τη πίεση και τις ευκαιρίες της Αγκαθιάς. Η ομάδα μας προσπάθησε αρκετά κάνοντας και αυτή δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο μέρος. Όλα αυτά μέχρι να καταφέρουμε το ακατόρθωτο για άλλη μια φορά. Σε διάστημα ενός λεπτού δεχτήκαμε δύο γκολ. Σαν να φάγαμε καλάθι στο μπάσκετ με λίγα λόγια.
Στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να καταλάβει η ομάδα τι είχε συμβεί στο πρώτο, δέχθηκε άλλο ένα καλάθι, έτσι ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0.
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς και όταν το σκορ έδειχνε 5-0 η ομάδα σκύλιασε στην κυριολεξία, από το πρώτο δευτερόλεπτο έως το τελευταίο σφύριγμα, κάνεις από την κερκίδα δεν μπορεί να έχει παράπονο από τα δεκατέσσερα παιδιά που ήταν εκεί και για την προσπάθεια την οποία κατέβαλλαν.
Κατά τα άλλα δικαιότατη ήταν η νίκη της Νίκης Αγκαθιάς, η οποία συνεχίζει ανίκητη.
Μπορεί να μετράμε τα γκολ με καλάθια, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βρει τρόπο να μετρήσουμε το πάθος, τη γενναιότητα και τη δίψα των παικτών μας. Όπου και αυτοί με τον τρόπο που παίζουν και τη ψυχή που καταθέτουν δίνουν την δική τους ώθηση στη κερκίδα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε αγωνιστικό επίπεδο καταφέραμε κάτι, αφού έχουμε αραχνιάσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τρεις ολόκληρους βαθμούς, όντας τέσσερις βαθμούς κάτω από τη ζώνη της “σωτηρίας”.
Μέχρι να έρθει η νίκη εντός των γραμμών ή μέχρι να φτάσουμε εμείς σε αυτή, θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι.
Το επόμενο Σάββατο ταξιδεύουμε στον Κοπανό έχοντας την πεποίθηση πως αυτή τη φορά θα είμαστε εμείς αυτοί που θα τον “κοπανήσουμε” με γκολ.
Η παρουσία του κόσμου σε κάθε παιχνίδι, είναι καταπέλτης στην προσπάθεια του Άχθου Αρούρη να σπάσει το άτιμο το ρόδι που δεν λέει σπάσει με τίποτα.
Προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας λοιπόν το Σάββατο και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε, αν θα μπορέσει η ομάδα να πάρει τους πρώτους βαθμούς για το 2022.