Μέχρι να γίνει η σέντρα στο Άχθος Αρούρης – Μακροχώρι, το θέμα της εβδομάδας στο νομό μας, σε αυτό το άντρο της ακολασίας, ήταν η μικροποσότητα μπανάνας που βρέθηκε ανάμεσα σε εκατό κιλά κοκαΐνης, κρυμμένη καλά σε ψυγεία χωρίς κανένας να γνωρίζει πως οι μπανάνες είναι παράνομες. Και το ερώτημα που γεννάται αμέσως είναι το εξής : στα “ρουθούνια” της απληστίας σας πόσα ψυγεία μπανάνες χωράνε ;Το Σάββατο αυτό σταμάτησε ο χρόνος, σταμάτησε η γη να γυρίζει. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στο λαό του Άχθου να γεμίσει το γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος θύμιζε πισίνα, ενώ έξω από αυτόν υπήρχε μόνο βούρκος. Λίγοι και τυχεροί ήταν όσοι βρέθηκαν στο Μέση Arena, καθώς είχαν την ευλογία να απολαύσουν, τη πρώτη φετινή νίκη του Άχθου Αρούρη με σκορ 4-1 μάλιστα.

Πιο ιδανικά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ο αγώνας καθώς στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο δείκτης του σκορ έγραφε ήδη 3-0, με τρία δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες. Εμφανείς ήταν η επιθετική ακράτεια της ομάδος μας. Ο θηριώδης σέντερ φορ Ζλάταν Ματελόμοβιτς πέτυχε δύο γκολ ανοίγοντας λογαριασμό με τη ροζ φανέλα, ενώ ένα γκολ πέτυχε από την άσπρη βούλα, το πολυεργαλείο της ομάδας μας, Βύζας, ο δικός μας Βύζας όχι των Μεγάρων. Φυσικά και δεν πίστευε κανείς στα μάτια του με αυτά που είδε στο πρώτο ημίχρονο, πρώτη φορά είχε τέτοια ευστοχία η ομάδα μας.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε δυνατά ο αντίπαλος και μείωσε στα δύο πρώτα λεπτά, η ψυχή μας πήγε στην κούλουρη. Στη συνέχεια είχαμε ένα χαμένο πέναλτυ για το Μακροχώρι, στο όποιο ο γατόπαρδος Μυλωνάς που έχουμε στην εστία, έκανε τριπλή επέμβαση στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα μπορούσε τίποτα να μας στερήσει την πρώτη νίκη.Με ένα σερί σπουδαίων επεμβάσεων δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να πλησιάσουν στο σκορ, ώσπου φτάσαμε στο 89′ και σε μια αντεπίθεση βρήκε την ευκαιρία ένας σκύλος της φωτιάς να σκοράρει ξανά, το όνομα του πλέον έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων μας, το όνομα αυτού, Κακαβέλας δύο σε ένα, τα Σάββατα ποδοσφαιριστής, τις Κυριακές μποξέρ.

Το περιμέναμε εδώ και καιρό, κυνηγήσαμε τη νίκη όσο τίποτα στα τελευταία παιχνίδια, αλλά η μπάλα δεν κάνει εύκολα χατίρια. Για όσους παρακολούθησαν τον αγώνα έμειναν άναυδοι με το πάθος που έβγαλαν τα παιδιά μας για ενενήντα λεπτά. Για τους παίκτες όμως ήταν απλά ένα Σάββατο, με μεγάλη διαφορά πως αυτό το Σάββατο φύγαμε νικητές απ’ το χορτάρι. Χαρίζοντας ένα τεράστιο χαμόγελο στους λιγοστούς αυτή τη φορά οπαδούς του Άχθου Αρούρη.Πλέον έχουμε την ηθική υποχρέωση να επαναλάβουμε και τα επόμενα Σάββατα, αυτό που δεν κατάφεραν πολλοί από εμάς να απολαύσουν στο γήπεδο, ένα ακόμη τρίποντο του Άχθου Αρούρη.

Σήμερα 8 Μαρτίου παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, καλά θα κάνουμε, όπως και όλες τις υπόλοιπες ημέρες να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ως μέρος της κοινωνίας, για την κατρακύλα που δεν έχει σταματημό. Μια κατρακύλα που μετρά 17 γυναικοκτονίες μέσα σε ένα χρόνο και εκατοντάδες περιπτώσεις ξυλοδαρμών και βιασμών.Για όλες τις αδερφές μας, που σήμερα δεν είναι στον κόσμο, επειδή κάποιοι άλλοι το επέλεξαν, οφείλουμε να γίνουμε ασπίδα για αυτές που είναι εδώ και μάχονται καθημερινά να “απεγκλωβιστούν” από καταστάσεις που δεν φτάνει ο νους μας. Κάτι που θα έπρεπε να εννοείται. Στον κόσμο που ζούμε όμως τίποτα δεν εννοείται και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε πρώτα εμείς σαν ατομικότητες ώστε να είμαστε σε θέση να χαρίζουμε χαμόγελα στις γυναίκες και όχι μαχαιριές και πιστολιές.

Γιατί αν κλέψεις το χαμόγελο από τη γυναίκα, κλέβεις την ομορφιά το κόσμου, ενός κόσμου που οι ομορφιές του είναι πλέον μετρημένες στα δάχτυλα.