10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 

5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (ZACKIE OH!) 

Ο Παύλος Φύσσας είναι η πρώτη πολιτική δολοφονία από φασίστες μετά τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Ήταν στοχοποιημένος από τη χρυσή αυγή για την αντιφασιστή και κοινωνική του δράση. Μέσα από τη μουσική και τους στίχους του, εκδήλωνε τη στήριξη του προς κοινωνικά αδύναμους ανθρώπους και προασπίζονταν την ελευθερία του λόγου. 

Η Zackie Oh! δραστηριοποιούνταν στη κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ και προασπιζόταν την ισότητα των φύλων. Έλεγε πως όταν αντιληφθούμε μια αδικία ή βίαιη πράξη, να μη στρέφουμε το κεφάλι μας αλλού αλλά να αντιδρούμε όπως μπορούμε, έστω να φωνάξουμε. 

Και οι δύο δολοφονήθηκαν. Ο Παύλος όταν ήρθε αντιμέτωπος με τα τάγματα εφόδου της Χ.Α., ο Ζακ από έναν υποστηρικτή της Χ.Α. και έναν «νοικοκυραίο», που τον κλωτσούσαν ενώ ήταν σε κατάσταση αμόκ, ημιλυπόθυμος, έρμαιο μιας κανιβαλιστικής συμπεριφοράς. 

Ο Ζακ και ο Φύσσας αγωνίστηκαν για αξίες που σήμερα διακυβεύονται. Όπως η ελευθερία του λόγου, η ισότητα των φύλων και η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου μακριά από μισαλλοδοξίες και ολοκληρωτισμούς. 

Οι δύο δολοφονίες συνέβησαν σε μια εποχή που η κοινωνία στον ελλαδικό χώρο έδωσε βήμα στην Χ.Α., ενώ η κυβέρνηση έδειχνε την ανοχή της σε τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς, πογκρόμ, δολοφονίες και επιθέσεις κατά  μεταναστών και κινημάτων, ανθρώπων, αγώνων που ήταν ανταγωνιστικά προς αυτούς. 

Η περίπτωση των εξαγορασμένων ΜΜΕ.
Το ναυάγιο των μεταναστών στη Πύλο.
Το έγκλημα στα Τέμπη.
Οι πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο.
Τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της ελλαδικής και ευρωπαϊκής επικράτειας που είναι γεμάτα με πτώματα μεταναστών.
Η καταστολή διαμαρτυρόμενων διαδηλωτών για την πλημμύρα στη Θεσσαλία.
Οι απεργίες που πνίγονται στα δακρυγόνα.
Η καταστολή των αγώνων στις φυλακές. 

Τα παραπάνω αποτελούν μερικά παραδείγματα από μια σειρά γεγονότων που καθιστούν προφανές ότι υπό τον μανδύα της δημοκρατίας καταφέρουν χτυπήματα στην κοινωνία, που δεχόμενη ένα είδος κοινωνικού δόγματος του σοκ, εμβρόντητη παρακολουθεί την υποτίμηση της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Ό,τι διαφοροποιείται από αυτούς είναι απλά αντιδραστικό και μιασματικό. 

Πρέπει να μας βρουν συσπειρωμένους ώστε να αντισταθούμε στο ολοκληρωτικό καθεστώς που έχει μπαστακωθεί στον σβέρκο μας. 

ΟΣΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ZACKIE OH, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!